3 Nis 2011

Modacı Esin YILMAZ'ı kaybettik...

Modacı Esin Yılmaz vefat etti



Esin Yılmaz, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde yaşama veda etti.
İstanbul'da dünyaya gelen, ilk ve orta öğrenimini bu kentte tamamlayan Esin Yılmaz ilk kez kestane ağaçlarının kabuklarıyla yaptığı tasarımlarla öğretmenlerinin dikkatini çekti. Yılmaz, 15 yaşından itibaren yanında eğitim gördüğü Nişantaşı'ndaki Rum terzinin yanından 1972 yılında ayrılarak İzmir'e geldi. 'Yaratıcılık, uygarlık, enerji ve hınzırlığın beşiği' olarak gördüğü İzmir'in Alsancak'ında atölye açtı. İlk defilesini Kız Yetiştirme Yurdu yararına gerçekleştirdi. 35 yıllık meslek yaşamında hep farklı olan Esin Yılmaz yalnız kendine benzedi. özgün tasarımlarını İzmir, İstanbul, ABD, Almanya ve Romanya'da sergileyen Esin Yılmaz, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Akademi Ege'de, Konak Belediyesi bünyesinde açılan kurslarda usta öğretici ve moda tasarımcısı olarak dersler, seminerler verdi.

Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle çeşitli operasyonlar geçiren ve ilaç tedavisi de gören Esin Yılmaz, son olarak 3.5 ay önce Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yılmaz, 1 Nisan Cuma günü akşam saatlerinde vefat etti.

Esin Yılmaz'ın cenazesi bugün Alsancak Hocazade Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.


kaynak: DHA

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails