22 Kas 2009

Tayttan yarasa kollu bluz yapımı

İlk diy projemi paylaşıyorum sizlerle. aslına bakarsanız diy demek pek hoşuma gitmiyor, (açılımını bilmeyenler varsa ki ben ilk öğrendiğimde bilmiyordum yazayım: do it yourself! ) herneyse ne diyordum, evet diy demek hiç hoşuma gitmiyor aslına bakılırsa, türkçesi varken diy bana sempatik gelmedi o yüzden türkçe kullanıcam :) kendin yap proje, ya da kendi işini kendin yap = kiky de diyebilirim ileri ki zamanlarda ya da diy demeye de devam edebilirim amaann ne çok uzadı hıh asıl meseleye geçiyorumm..
Bu aralar kişisel blogumu yeni açtığım için geçmişte yaptığım kiky lerimi paylaşmak istedim ( çünkü siz eski görüntülerlen meşgul olurken zaman kazaniim de yeni kiky ler yapabiliim diye çaktın köfteyii ;) İlki tayttan yarasa kollu bluz yapma.
1- Öncelikle eski, giymediğiniz ve size büyük gelen taytınız varsa -özellikle daha iyi olur- saklandığı yerden çıkarıyorsunuz. not: ben ablamın 80 lerden kalma dizüstü çizgili taytını yapmıştım az sonra göreceksiniz zaten ;)
örnek bir tayt fotosu koyuyorum , bu kiky i ben 3-4 sene önce yaptığım için o zaman yapılış aşamalarını da çekmeyi akıl edememiştim.


2- Diz üstü tayt bulmak bu zamanda zor olduğu için sizin elinizdeki uzun taytlarda olur, örnek fotoğrafı da bu yüzden uzun bir tayt seçtim. Uzun taytınızı dizüstünden kesiyorsunuz işaretli yerlerden.



3- daha sonra başaşağı çeviriyorsunuz ve işaretli yerlerden dikişlerini açıyorsunuz.



4- gerekli ufak tefek rötuşları yapıp üstünüze geçiriyorsunuz. ta taaa işte yarasa kollu bluzunuz!




2 yorum:

Lovebug dedi ki...

gerçekten çok farklı olmuş. çok hoşuma gitti =)

lady-love-bug.blogspot.com

Matissera dedi ki...

teşekkür ederim, kesinlikle denemelisin yapması da çok zevkli :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails